De mens achter Ki-No-Nagare


Afbeelding invoegen
 

Mijn naam is Annet Kemmer (1970). Ik woon in Gouda samen met mijn man en twee kinderen. Tijdens en na mijn studie (HBO-sociaal pedagogische hulpverlening) heb ik op verschillende plekken in de hulpverlening jeugd en volwassenen begeleid en ondersteund. Ook op het vlak van arbeidsbemiddeling en keuzebegeleiding ben ik actief geweest. Voor de start van Ki-no-nagare was ik werkzaam als teamleider en ondersteuner cliëntenraden bij een organisatie voor lichamelijk gehandicapte mensen.

In 2007 ben ik begonnen met het geven van stoelmassages. Al snel merkte ik dat ik nog iets wilde toevoegen. Dat werd kinesiologie. Ik kwam hiermee in aanraking via mijn zoontje (hij had erg last van benauwdheid en eczeem) waarmee ik naar een kinesioloog ging. Ik raakte geïnteresseerd en geïnspireerd door deze mooie manier van werken. Ik ben cursussen gaan volgen en ermee aan de slag gegaan. In 2011 ben ik afgestudeerd aan het Welkin kinesiologie college. Deze opleiding is HBO-erkend. Daarnaast heb ik mijn HBO-medische basis en blijf ik  met veel plezier nascholen in mijn vakgebied. 

De naam Ki-no-nagare heb ik gekozen omdat ik ‘Ki’ een heel mooi begrip vind. Het is de basis, de levensenergie die essentieel is in ons leven. Mijn werk is gericht op het laten stromen van deze energie. Ki-no-nagare is een begrip uit het Japans en betekent: ‘stromende energie’.

In mijn vrije tijd doe ik aan biodanza en ik fotografeer en schilder graag. Ik geniet van alles wat er in de wereld te zien valt. Ik houd van koken en ben graag buiten.Verder lees ik graag een goed boek en vind ik het fijn vrienden te ontmoeten.

 In mijn werk hanteer ik de volgende uitgangspunten:

            - je lichaam heeft een diepe wijsheid en weet wat het nodig heeft.

 - ieder mens is uniek en loopt zijn/haar eigen pad. 

 - als je bij je kern bent en van daaruit je leven vorm kunt geven, genereert dat een hoop energie.

 - in je leven maak je van alles mee, je lichaam onthoudt dit en slaat dit op.

 - iedereen is op zijn/haar manier ook altijd bezig met universele thema’s.

 - acceptatie van wat er nu is, is het uitgangspunt voor verandering en groei.

 - als de energie vrij stroomt kan het zelfhelend vermogen van het lichaam aan de slag.

  - alles is op zoek naar evenwicht en daarin zijn wij allemaal een onderdeel van een groter geheel.

 © Ki-no-nagare Kinesiologie