stoelmassage op de werkplek


Energiekere werknemers: goed voor de zaak.

Op het werk 
Stoelmassage op de werkplek werkt preventief, is stressverlagend en is motiverend voor uw personeel. Waar mensen beter in hun vel zitten, verbetert de werksfeer. Doordat mensen bewust met zichzelf , met elkaar en met het werk omgaan wordt er effectiever gewerkt. Personeel is het kapitaal van een organisatie. Fitte werknemers presteren beter en worden minder snel ziek. Dit levert zowel de werkgever als werknemer voordelen op.


Praktijk
Omdat iedere werkgever steeds meer zelf voor de ziektekosten van werknemers gaat betalen is het voor een organisatie interessant om preventieve maatregelen te nemen. Stoelmassage is een goede manier: het werkt stressverlagend en preventief tegen allerlei klachten als nek- en schouderklachten, vermoeidheid, hoofdpijn en RSI. In combinatie met gerichte oefeningen kan het effect van stoelmassage versterkt worden. Voor een werknemer kan dit betekenen dat hij zich niet of minder ziek meldt en de massage zelfs als schouderklopje van de baas ervaart.Het uitgangspunt bij stoelmassage is "hoe blijf ik gezond" in plaats van "hoe word ik weer beter". Een stoelmassage duurt 15 à 20 minuten per werknemer en is daardoor gemakkelijk in te plannen tijdens een werkdag.

 
Op maat
Stoelmassage is het meest effectief als het met regelmaat gegeven wordt. Bij de eerste afspraak wordt gekeken wat belangrijk is voor de betreffende werknemer. Bij de één zal de stoelmassage puur preventief zijn, bij de ander klachtverminderend  en bij de derde is het van belang om naast massage de werkhouding te bekijken en de medewerker oefeningen te geven. Ook kan een combinatie met kinesiologie interessant zijn. (zie voor wie) .Er kan een gratis vrijblijvende demonstratie worden gegeven wanneer er interesse is voor stoelmassage op contractbasis. Deze demonstratie is voor maximaal 3 personen.

Om over na te denken
Gedachtegang bij het kostenplaatje, een rekenvoorbeeld:
Een ziektedag kost een organisatie gemiddeld  250 a 300 euro per werknemer (Arboned en CBS). Stoelmassages bij Ki-no-nagare kosten 66,00 euro per uur (excl. BTW en 3 massages per uur). Ga je er vanuit dat stoelmassage 1 ziektedag per werknemer voorkomt, dan kunt u daarvan 10 a 12 stoelmassages door Ki-no-nagare laten verzorgen.

Voordelen stoelmassage op een rij
- Meer ontspannen en fittere werknemers; 
- Energieke werknemers leveren betere prestaties;
- Preventie op en verlichting van werkplek gerelateerde klachten;


 Zin in een stoelmassage?Mail: info@ki-no-nagare.nl, vul het Contactformulier in of bel direct met 06-44852808.  

©Ki-no-nagare Kinesiologie, Stoelmassage en Ontwikkeling