Hallo *|FNAME|*

Jaa, het is mei...en dan leggen alle vogels een ei.....Een beetje flauw, maar dit zinnetje gaat de eerste dagen van mei vaak door mijn hoofd. En tsja, het klimaat maakt dat het voor veel vogels inmiddels anders is. Ik heb inmiddels al veel kleine vogels gezien. Het blijft voor mij een genot om dat elk jaar weer te bewonderen.

Daarnaast is het vandaag bevrijdingsdag. Be-vrij-dingsdag! Steeds meer (waarschijnlijk door de leeftijd ;)) realiseer ik me hoe bijzonder het is dat we in een vrij land leven. En ook dat de mensen die Nederland bevrijd hebben aan het einde van de 2e wereldoorlog bijna allemaal gestorven zijn. In de krant stonden interviews met verschillende veteranen van toen. Dat zijn mensen van ruim in de 90. Misschien ook wel daarom is het belangrijk dat we er toch elk jaar bewust mee bezig zijn, want straks is het alleen maar van verhalen en beeldmateriaal en zijn er geen mensen meer in leven die er over kunnen vertellen. Naast het feit dat we dan de bevrijding van toen vieren vind ik het ook belangrijk dat we ons realiseren dat er mensen zijn die geen vrij leven kunnen leiden. Die leven in een land waar oorlog is, of een dictatuur heerst, waar vrijheid zogenaamd is....als je je maar aan strenge regels houdt. Dat vrijheid in ons land is, maakt ook dat we er bewust mee om mogen gaan.  Je te realiseren dat het niet zo maar iets vanzelfsprekend is. Waarden als respect voor elkaar, interesse in elkaar, verbinding, behulpzaamheid, waardering zijn onder andere belangrijke peilers om vrijheid er te kunnen laten zijn. Die waarden gelden ook voor jezelf. Hoe zorg je dat jij je vrij kan blijven voelen? Laat jij je bepalen door de eisen om je heen of sta je er juist onverschillig tegenover? Beiden voelen niet vrij. Of is vrijheid een ervaring van "the sky is the limit" en weet je daardoor niet waar te starten en voelt het daardoor als beperking? En is vrijheid is in jou? Of van jou? Of iets dat je deelt met een ander? En kan jij je vrij voelen als een ander dat niet is? Of is het iets in de maatschappij? In mijn visie creëren we vrijheid samen. Is het een wij waarin idealiter alle "ik-jes" verbonden zijn. Waar ieder iets unieks bij te dragen heeft. Hoe zie jij het? 

Al die kriebel en dat genies

In het voorjaar begint het dan weer....Hooikoorts. En als het droog is heb je er dan nog extra last van. Een paar jaar geleden schreef ik er een blog over. Met daarbij een tapprotocol. Dit tapprotocol is ontwikkeld door Jimmy Scott. Het verlicht de symptomen van de hooikoorts. Bij kriebel gaan tappen en vast 's ochtends en 's avonds maakt dat je veel fijner je dag door komt. Bij heftige hooikoorts is het aan te raden om voor een of enkele kinesiologiebehandelingen te komen (mail mij dan op info@ki-no-nagare.nl voor een afspraak). Het tapprotocol  gebruik je dan als verder onderhoud. Meer lezen op https://www.ki-no-nagare.nl/blog/3/Heb_jij_ook_de_lentekriebels_.blog


 

Ter informatie

  • De betalingstermijn van rekeningen die overgemaakt worden is gewijzigd naar 7 dagen. Na die 7 dagen stuur ik 1x een herinnering. Mocht ik  dan na 3 dagen nog het geld niet ontvangen hebben, dan reken ik 3,50 euro administratiekosten. Als alternatief kan je bij mij pinnen en contant betalen. Op verzoek stuur ik je een betaalverzoek bij de factuur. 
  • Sinds vorige maand kan je mij en mijn praktijk ook vinden op instagram ( https://www.instagram.com/ki_no_nagare.gouda_met_annet/) en op pinterest (https://nl.pinterest.com/KinonagareGouda/kinesiologie/)

Oefeningen? Of goed zelf-onderhoud?


Met enige regelmaat geef ik na een kinesiologie-afspraak oefeningen mee als onderhoud voor thuis.
Mijn ervaring is dat mensen vaak wel aan de slag gaan met het stuk zelfonderzoek over het thema waar we mee bezig zijn geweest en dat men bewuster wordt van handelen en voelen en gedachtes, maar dat het trouw oefeningen redelijk snel uit het systeem schiet. De uitzonderingen daar gelaten want die zijn er ook en die ervaren ook het effect ervan.
Ik ken het van mezelf ook. Als het weer goed gaat met hetgeen waarvan ik last had, schieten oefeningen er bij in.
Maar nu heb ik een hele leuke zelf-onderhoud manier gevonden. Met dank aan mijn vriendin Anneke.
Het is een hele mooie vorm van energiewerk. In het Oosten is het normaal dat ze dit dagelijks doen en dank zij YouTube kan het voor jou nu ook "normaal" worden: Qi-Gong. Het zijn hele fijne oefeningen waarbij je de levensenergie = Ki= Chi = Prana = Qi  optimaler laat stromen, waarbij je spanning uit je lijf los laat, punten masseert, een soepelheid creëert enz. Kortom een hele mooie vorm van zelf-onderhoud en goed om tussen de afspraken door te doen.
Anneke tipte mij de filmpjes van Lee Holden. Hieronder de link naar zijn 10 minuten ochtendritueel. Er is ook een langere versie en versies voor de avond. Tip: Gewoon lekker gaan doen en ervaren of het ook iets voor jou is: https://www.youtube.com/watch?v=Ac08kMK-dyI 

Ego erkend


In februari schreef ik een blog over erkenning van het ego. Zoals alles in dit aardse leven hebben de dingen 2 kanten. Zo ook het ego. Laten we het erkennen:http:// https://www.ki-no-nagare.nl/blog/8/Ego_erkend.blog


 

Boekentip

Ik heb dit boek nog (lang) niet uit, maar wil het je wel alvast tippen omdat ik het een fascinerend boek vind. Het is geschreven door Joe Dispenza. Deze man heeft zelf ervaren wat de kracht van energiewerk, meditatie en zelfhelende methodes inhoudt. Dit boek gaat over de effecten op ons zijn door ons bewustzijn bewuster te zijn, onze hersenen in een andere golflengte te brengen en wat voor effect dat op gezondheid en functioneren heeft en dit alles wordt met een groep al langdurig onderzocht. Het boek is wel op zijn Amerikaans, maar de inhoud is fascinerend genoeg om daar doorheen te lezen. Het is geen makkelijk weg lees boek. Het is een boek om steeds even te pakken, een stuk te lezen en dan tot je door te laten dringen. 


 
 
Lente, hout, inspiratie, tot bloei komen, vorm ontstaat, zon erbij en genietend zijn.

Ik wens je veel stromende energie toe!
Copyright © Ki-no-nagare Kinesiologie en Stoelmassage 2019Annet Kemmer
Ki-no-nagare Kinesiologie en Stoelmassage
Thorbeckelaan 2
2805 CA Gouda
06-44852808

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aan mij hebt laten weten deze nieuwsbrief te willen ontvangen. Als je van mening bent veranderd kan je je altijd afmelden, via onderstaande knop. Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook kan waarderen, voel je vrij hem door te sturen. 
Via deze link kan je je gegevens wijzigen of afmelden van mijn nieuwsbrief

*|REWARDS|*