Hallo *|FNAME|*

Hoe gaat het met jou? Hoe ben je 2020 tot nu toe doorgekomen? Was het roerig voor je? Of kon je de rust bij en in jezelf houden met alle roerigheid om je heen? Het is in ieder geval voor iedereen een jaar wat enerverend is, op wat voor manier dan ook. En ook een jaar, wat je nog meer brengt, mijns inziens, tot je essentie: Wat is nu echt belangrijk/ wat wil je bijdragen in jouw leven, aan het leven/ hoe sta jij in jouw leven. En daarbij komt, althans zo zie ik het, wat is waar voor jou en hoe ga je uit met alle onzekerheid en uitdagingen die er langs komen. Ik hoor en zie veel gebeuren bij mensen om me heen op verschillende vlakken en ook in mijn eigen leven merk ik het. Hoe is dat voor jou? 

 

Een mooie verandering in mijn leven is dat ik verhuisd ben naar een hele fijne plek in Gouda. Ik heb 21 jaar op mijn oude adres (ook in Gouda) gewoond en dat lijkt jaren geleden. Grappig he. Terwijl ik daar een heel fijne tijd gehad heb. Op mijn/onze nieuwe plek land ik steeds meer. Terwijl ik dit typ zijn stoere mannen kalkkorrels onder het huis aan het spuiten. In Gouda is de hoge waterstand berucht. In het oude huis hadden we er niet zo last van. Onder dit huis stond een aardige plas water. En grappig maar waar....door de kalkkorrels komt er letterlijk meer grond onder mijn voeten. En dat is ook weer een mooie bijdrage in het landen op deze plek. Want boven water is het wel prima, maar was misschien toch nog wat meer dobberen. 
Wat heel fijn is aan dit huis is dat er veel ruimte is ( hierover later ook meer i.v.m. praktijk) en ook veel groen rond het huis. Ik geniet dan ook erg van de tuin en de mensen die mij op sociale media volgen hebben al veel bloemen gezien :)

In deze Ki Note verder nog meer veranderingen, n.a.v. mijn schouder en in de praktijk. Praktische informatie, natuurlijk een boekentip en een organisatie die ik onder de aandacht wil brengen. Schouder, praktijk en straks zie ik je op een andere plek. 

Op een mooie dinsdagmiddag, vlak voor mijn vakantie ben ik van mijn fiets gevallen. Ik schrok erg van een tegenligger (die niets raars deed, maar er voor mij plotseling was) en ik ging vol op mijn rem en kukkelde om. Vol op mijn schouder. De schade bleek slechter dan ik hoopte. De pees van een van de belangrijke schouderspieren ( voor de kenners : Supraspinatus) blijkt afgescheurd. En dit gaat operatief gehecht worden. 
Tussen nu en 5 weken zal ik geopereerd gaan worden en dan zit er nog een hersteltraject aan vast. Dat houdt in dat ik tijdelijk niet werkzaam zal zijn in de praktijk. Voor de stoelmassages heb ik inmiddels vervanging geregeld. Voor de kinesiologie heb ik voor de mensen die in de tijd dat ik niet werken een afspraak willen afgesproken dat zij terecht kunnen bij mijn collega Paulien de Roos in Reeuwijk. Haar praktijk heet Chi libra ( meer info door op deze naam te klikken) Ik weet nu dus nog niet wanneer de operatie zal zijn en mocht jouw afspraak in die periode vallen dan hebben we natuurlijk contact over het praktische verloop.  

Daarnaast gaat mijn praktijk per 1 januari 2021, verder op de Abel Tasmanlaan 62 en ga ik daarmee "de Verdieping" aan de Thorbeckelaan waar ik vanaf januari 2017 werk verlaten.
De praktijk zit aan mijn huis en je hoeft niet mijn huis in, want er is een speciale praktijkingang. Zo blijft het werk gescheiden van prive! De ingang is aan het weggetje dat leidt naar de 4e AbelTasmanhof. Tegen de tijd dat je een afspraak hebt, zal ik je verder de ins en outs vertellen. 


Praktijk in wording en de ingang. 

Ter informatie

  • We gaan over ruim een week het laatste kwartaal in van 2020 in. De zorgverzekeraars gaan hun polissen dan weer aanpassen. Ik raad je dringend aan te kijken of je verzekering je nog past! Elk jaar verandert er wel iets in de vergoedingen. Wil je voor mijn behandelingen deels vergoed blijven: Check dan bij je verzekering mijn beroepsvereniging VBAG onder natuurgeneeswijzes of alternatieve geneeswijzes ( bij de vgz groep gaat het anders en ik sta/hoor in de zorgzoeker van die groep) Kijk voor een eerste indicatie op zorgwijzer.nl  (ik vermoed dat de nieuwe informatie er ergens in november op komt te staan).  Maar check altijd bij je verzekering want op zorgwijzer wordt de vergoeding groepsgewijs vastgelegd. 
  • Mocht je me nog niet volgen op facebook en instagram, bij deze nodig ik je van harte uit. Ook ben ik te vinden op linked in
  • Met on-regelmaat schrijf ik een blog. Deze deel ik op sociale media en zijn natuurlijk te vinden op mijn site. Heb je een onderwerp waarvan je het leuk lijkt dat ik er een blog over schrijf. Laat het me weten

Natuur en cultuur in balans

Om te delen:  

- Ik had dit jaar 2x een conferentie online. Ik vond het heel bijzonder om met collega's van heel de wereld bezig te zijn met ons vak. Ik zou hier eindeloos over kunnen vertellen. Ik wil er 2 dingen uit lichten: In het Oosten werken ze met het begrip Wei Qi , dat is je beschermende energie, beschermend tegen invloeden van buiten af. Je immuunsysteem is er een onderdeel van. Het is belangrijk dat je Wei Qi op sterkte is. Door dit gericht mee te nemen in de kinesiologie wordt dit gesupport en komt in balans wat ondermijnend werkt op die Wei Qi en handvaten voor hoe je dit zelf kan onderhouden.  Zo kwam ik tijdens de afspraken waar ik dit deed  met grote regelmaat uit op het punt dat gaat over verwerken van informatie in je verschillende lagen van je systeem.En je snapt dat dit heel actueel is met alle informatie die we zeker dit jaar steeds te verwerken krijgen. Hoe makkelijker dit loopt, hoe minder energie je dit kost. 
Het andere gegeven vond ik heel fascinerend; een Australische collega vertelde over met welke thema's mensen nu in de praktijk komen en vroeg hoe dat voor anderen was. Over de hele wereld waren dat thema's die overeen komen. En ook dat zie ik in mijn praktijk. Veel mensen zijn op een heel essentiele laag nu thema's aan het uitwerken. Oude angsten, pijnen enz komen los. Dus over de hele wereld zijn mensen nu aan het "opruimen". Hoe bijzonder. 

- De hele situatie op Lesbos doet me verdriet. En ik weet ook geen oplossing. Wat ik wel weet is dat ik veel bewondering heb voor de concrete hulp van de volgende organisatie en daarom wil ik deze met jullie delen: Because we carry Misschien is het voor jou ook een manier om een bijdrage te leveren. 

- Over Covid-19/Corona wordt heel veel geschreven en gezegd. Wat ik belangrijk vind om te delen is dat, mijns inziens, de basis nu is, preventie: dat je goed voor je eigen gezondheid/immuunssysteem zorgt. Een inkopper zou je zeggen, maar ik zie en merk dat veel mensen zich nog laten leiden door angst, wat absoluut een ondermijner is voor je immuunsysteem. En hoe doe je dat, je immuunsysteem onderhouden?: Gevarieerd eten met veel versproducten, voldoende slapen, vit D voldoende slikken, zink, selenium, vit C bijslikken. Bewegen: Zowel intensief als ontspannend. En ben je bewust waar je met je aandacht mee bezig bent. Waar gaan jouw gedachten over.....Ook dit bepaalt gezondheid. kinesiologie kan je ondersteunen in dit gehele stuk. Eigenlijk weten we allemaal wel wat goed voor ons is en bij deze de oproep voor jou, aan jou: Doe het nu, want het is extra belangrijk, juist nu om goed voor jezelf en voor elkaar te zorgen. Zie eventueel mijn blog van vorig jaar, over herfsttips of meer algemene tips over energiebehoud. voor wat handvaten. 

 hop.

Boekentip


Ik vind het heel leuk om dit boek aan jullie te tippen. Het is zo'n mooi boek. Zowel het verhaal als de tekeningen zijn  erg de moeite waard. Het boek is geschreven door Linda Rood en de tekeningen gemaakt door Yvonne Molkenboer. Het verhaal en de tekeningen versterken elkaar. Het is een kinderboek, dus leuk om voor te lezen of door je kind zelf te laten lezen. Met de wijze les in het boek is het ook inspiratie voor volwassenen (en/of het kind in jou). Want die magische poort is misschien ook wel wat jij zoekt ;)

 

Bijzonder: Een heel nieuwe roman, nu al te bestellen:

'Wereld aan een draad' door Arie de Geus. 
Ik ken de schrijver persoonlijk en weet dat hij dit boek met veel liefde en toewijding heeft geschreven. Dus ik beveel je dit boek van harte aan. 
Korte omschrijving: De in ernstige geldnood verkerende ghostwriter Jonas Teerling krijgt een even onverwachte als lucratieve opdracht van de bekende actrice Audrey Nijkamp. Ze vraagt hem haar memoires te schrijven. Als hij in opdracht van zijn opdrachtgeefster ook nog eens research mag doen in Rome, kan Jonas zijn geluk niet op.  Wat hij dan ondekt brengt van alles te weeg....Wat is in dit boek te lezen.
Het boek is per 15-10-2020 verkrijgbaar en reserveren/bestellen kan via deze link: Boek bestellen (p.s. je doet dit door het op de verlanglijst te zetten, dan kan je verder)

 
Loslaten om te waarderen en te laten ontvouwen.
In je basis verbonden met het leven.
 

 
Ik wens je veel stromende energie toe!
Copyright © Ki-no-nagare Kinesiologie 2020Annet Kemmer
Ki-no-nagare Kinesiologie
Thorbeckelaan 2
2805 CA Gouda
06-44852808

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aan mij hebt laten weten deze nieuwsbrief te willen ontvangen. Als je van mening bent veranderd kan je je altijd afmelden, via onderstaande knop. Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook kan waarderen, voel je vrij hem door te sturen. 
Via deze link kan je je gegevens wijzigen of afmelden van mijn nieuwsbrief

*|REWARDS|*