Hallo *|FNAME|*

Het waait, het is nat, dan schijnt er een heldere zon en soms is er zelfs hagel. Daarnaast zijn er van die heldere luchten met de zon die de wolken allerlei mooie kleuren geeft en vorige week was er ook zo'n prachtige heldere maan.  November is een maand die valt onder de herfst, maar al zeer de komst van de winter laat voelen. Vorige week fotografeerde ik nog herfstbladeren, deze week een bevroren autoruit van binnen uit. 


Deze periode nodigt ons uit om goed voor onszelf te zorgen. Waar we in de zomer ons naar buiten richten, mag het in deze periode meer naar binnen. In de herfst laten we los wat ons niet meer dient. In de winter koesteren we wat er was en is. Goed voor jezelf zorgen is ruimte geven aan dit cyclische proces, naast je dagelijkse bezigheden. Goed voor jezelf zorgen is dat je zorgt voor warmte en licht voor jezelf nu de zon dat minder uitbundig voor je doet. Licht kan je zowel letterlijk als figuurlijk toevoegen. Warmte evengoed! Welke licht doet jou goed? En waar wordt jij warm van? Met deze vragen kan je al heerlijk mijmeren bij bijvoorbeeld een heerlijke pompoensoep. Wat betreft de pompoensoep.....wist je dat een appel in de pompoensoep zorgt dat deze minder gronderig smaakt? Ik wens je een lichte en warme winter toe en geef je hieronder wat leesvoer. 

Cursus en hoe het verder liep


Eind september, begin oktober volgde ik de cursussen SIPS (Stress indicatie punten systeem)  6 en 7. Het waren 6 zeer inspirerende dagen. De cursus werd gegeven door de grondlegger van deze lijn binnen de kinesiologie, de Australiër Ian Stubbing. Het is bijzonder om de cursus van de ontwikkelaar te volgen omdat hij ook vertelt waarvanuit iets ontstaan is. 6 gaat over de biologische cycli, bijvoorbeeld je slaap/waakritme, maar ook simpelweg de levensloopcyclus. De pijnappelklier, een klein orgaan in de hersenen speelt in deze cursus, in die cycli en in heel veel meer een belangrijke rol. De hormonen hadden ook hun rol in deze cursus. In 7 kwam heel uitgebreid de communicatie in het lichaam aan de orde. Het zenuwstelsel, maar vooral het hele netwerk van hulpcellen daaromheen kwam aan bod. Ik ben heel blij dat ik hier weer mee verder kan werken. Het geeft weer verdieping en verbreding aan mijn behandelingen. 

Ian geeft uitleg over hormonen bij stress              onze mooie cursuslocatie in Limburg

En toen liep het erna wel bijzonder verder, want ik kwam woensdagavond thuis en vrijdagochtend kwam er een huis voorbij op Funda. Sinds 2 jaar was er weer iets wat mij en mijn gezin aansprak. We hebben actie ondernomen en de vrijdag een week later was de koop mondeling rond. Eind oktober hebben we het voorlopig koopcontract getekend en 2 maart 2020 krijgen we de sleutel. Hoe bijzonder. Ik  ben/ we zijn er heel blij mee. 

Ter informatie

  • De zorgverzekeraars hebben hun polissen en vergoedingen weer rond. Ik raad je dringend aan te kijken of je verzekering je nog past! Elk jaar verandert er wel iets in de vergoedingen. Wil je voor mijn behandelingen deels vergoed blijven: Check dan bij je verzekering mijn beroepsvereniging VBAG onder natuurgeneeswijzes of alternatieve geneeswijzes ( bij de vgz groep gaat het anders en ik sta/hoor in de zorgzoeker van die groep) Kijk voor een eerste indicatie op zorgwijzer.nl . Maar check altijd bij je verzekering want op zorgwijzer wordt de vergoeding groepsgewijs vastgelegd. 
  • Ik heb mijn praktijk een nieuwe kortere naam gegeven: Ki-no-nagare kinesiologie. Dit is de kern van wat ik doe en van daaruit kwam de keuze. Iedereen die voor stoelmassage komt, blijft van harte welkom en ik blijf dit ook met plezier doen. Ik promoot het alleen niet meer voor nieuwe mensen.
  • Rond de feestdagen ben ik van 24 december t/m 1 januari gesloten. 
  • Mocht je me nog niet volgen op facebook en instagram, bij deze nodig ik je van harte uit. 
  • In mijn vorige nieuwsbrief gaf ik aan dat ik een onderhuurder zocht. Inmiddels is per 1-10 Cynthia Gorissen werkzaam in mijn ruimte. Zij werkt op de woensdag en donderdag. Cynthia werkt als massagetherapeut. Haar praktijk heet Kompassie massage. 
  • Wist je dat je mijn oude nieuwsbrieven na kan lezen op mijn site? Je vindt ze onder bestanden/downloads en in het menu klik je dan de Ki-Notes aan ( of je klikt hier op Ki-Note ;))
  • Met on-regelmaat schrijf ik een blog. Deze deel ik op facebook en zijn natuurlijk te vinden op mijn site. Heb je een onderwerp waarvan je het leuk lijkt dat ik er een blog over schrijf. Laat het me weten

                                De koolmees was blij met de stokroos in mijn tuin ;)

Boekjes van Oersterk


Als je komende weken langs komt voor een afspraak in de praktijk krijg je als cadeau het zakboekje "Jouw gids naar een beter leven" van Richard de Leth van Oersterk ( zolang de voorraad strekt). 
Ik promoot graag zijn mooie werk. Richard is afgestudeerd arts en heeft zich daarna verdiept in de natuurgeneeswijzes. O.a. ook in kinesiologie. In 2008, toen we allebei beginnend waren met kinesiologie, mocht ik samen met hem een cursus volgen. Nu heeft hij een prachtige organisatie opgericht en zich tot doel gesteld dat in 2022 1 miljoen mensen een beter leven hebben door de juiste zelfzorg. En dat lijkt me een geweldig doel! 

Boekentip


Het boek van Michelle Obama is wat mij betreft een aanrader. Je leest haar verhaal vanaf kleins af aan. Ik vind het een inspirerend boek en heb bewondering voor deze sterke vrouw. Ik vond het ook boeiend om vanuit haar perspectief te lezen over de verkiezingen en de periode dat haar man president was. In mijn ogen hebben zij veel goeds voor Amerika gedaan.


 

Waterapp


In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik een stuk over water drinken. Nu het kouder wordt, hebben meer mensen moeite met voldoende water drinken. Mijn dochter had een leuke app hiervoor gevonden. Deze app heet plant nanny. Je krijgt een seintje als je plant water nodig heeft en jij zelf ook. En er zijn meer van dit soort apps. Misschien ook iets voor jou?  
Warmte, licht, inkeer, koesteren, waarderen, voeden, stilte, dankbaar!
 
Ik wens je veel stromende energie toe!
Copyright © Ki-no-nagare Kinesiologie 2019Annet Kemmer
Ki-no-nagare Kinesiologie
Thorbeckelaan 2
2805 CA Gouda
06-44852808

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aan mij hebt laten weten deze nieuwsbrief te willen ontvangen. Als je van mening bent veranderd kan je je altijd afmelden, via onderstaande knop. Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook kan waarderen, voel je vrij hem door te sturen. 
Via deze link kan je je gegevens wijzigen of afmelden van mijn nieuwsbrief

*|REWARDS|*