Hallo *|FNAME|*

Geniet je ook zo van het buiten zijn nu het zomer is? Het is een uitbundig gebeuren in de natuur....en weer zo anders dan in de lente. De warmte doet van alles met ons. De een vindt het heerlijk, de ander is het een beetje te veel van het goede.
Vorige week met de dans, dansten we in de flinke warmte, maar met de verkoeling van water erbij in allerlei vormen. Dit was een hele leuke combinatie en gaf een extra kwaliteit aan zowel de dans als het ervaren van warmte.

Zomer, warmte vallen binnen de Oosterse geneeskunde in het vuurelement. Dit element gaat over passie, over het hart, over kunnen verteren wat er gebeurd. Het gaat over genieten en jezelf vol in het leven zetten. Vuur is krachtig en prachtig. Houd het in balans en geniet er dan met volle teugen van. 

Heb je leuke plannen voor de zomer? Wat doe jij zoal met het mooie weer? Ik ga naast lekker in Gouda zijn, genieten van de pracht van de Franse Alpen en de Italiaanse kust met mooie plaatsen en natuur.

Ik wens je een vol-licht, warme en luchtige tijd toe. 

Warm, dus lekker aan het water, maar ook iets eten! 


"Oh ja, ik moet dus meer water drinken". Dit hoor ik vaak in de praktijk. Tsja, je lichaam vindt het in ieder geval wel heel fijn. En zeker nu het warm is, is het extra belangrijk. 
Ik zet er wat over op een rijtje.
 • Water is water, dus thee, ook kruidenthee is anders voor je lichaam.
 • Een richtlijn is 8 glazen water.
 • Ja, je kan teveel water drinken, maar dat is echt bij veel water, dus bij meer dan 2 1/2 liter water op een dag (afhankelijk van wat je eet, doet, verder drinkt enz.....het is een indicatie. En je gezond verstand en vooral ook je lichaam zijn goede graadmeters).
 • Als je water gekoeld en/of met veel ijs drinkt geven je hersenen eerder een signaal dat je voldoende water binnen hebt, terwijl dit niet zo is. Wees hier van bewust. Ga op warme dagen niet alleen maar gekoeld water drinken en/of blijf wel gewoon drinken ook al voel je je niet meer dorstig. 
 • Eet naast het drinken van water. Je hebt zouten nodig om het water goed in je lichaam te kunnen opnemen. 
 • Bedenk dat je lijf voor 70% uit water bestaat en je hersenen 80%. Merk je hoofdpijn, stroperigheid, begin dan met een glas water. Dit zal in veel gevallen al goed doen.
 • Stop eens een schijfje citroen, of een aardbei of een takje munt in het water. Dit geeft net even een ander smaakje.
 • Maak van water drinken een gewoonte. Dat is je basis drinken, daarnaast drink je waar je nog zin in hebt.
 • Drink een glas water in plaats van steeds een klein beetje te drinken. Uit onderzoek is gebleken dat dat fijner voor je lichaam is en de opname daarmee beter verloopt.
 • Neem naast je koffie, wijn, frisdrank een glas water. Deze dranken onttrekken vocht uit je systeem. Hiermee vul je het gelijk weer aan.
 • De kwaliteit van kraanwater is best goed in Nederland. De meningen zijn hierover verdeeld. Heb je hier andere ideeen over, zorg voor een waterfilter. Dit kan je beter doen dat flessen water kopen. De mineralen hierin zijn vaak minder dan in kraanwater, bovendien doet het plastic, zeker in de warmte geen goed aan het water ( er kunnen mini-plastic deeltjes in het water komen)
 • Je reinigt je lichaam met water, je nieren vinden het fijn, het helpt met spijsvertering, enz. Kortom, water heeft zoveel voordelen, en dat gewoon uit de kraan.
Proost!

Afbeelding van congerdesign via Pixabay 

Ter informatie

 • De praktijk is gesloten van 26 juli tot en met 19 augustus. 
 • Ik ga mijn praktijkruimte voor 2 a 2 1/2 dag onderverhuren. Heb je interesse of weet je iemand die interesse heeft, mail me op info@ki-no-nagare.nl
 • Verder ben ik op zoek, voor naast het werk in mijn praktijk, naar een functie binnen een zorg-/welzijns-/onderwijsinstelling waar ik mijn kwaliteiten voor 2 dagen in kan zetten. Het liefst zou ik vanuit mijn vak kinesiologie/de complementaire gezondheidszorg een bijdrage leveren binnen zo'n organisatie. Dat kan zijn op het gebied van individuele coaching en/of supervisie of les in energiewerk en houdingsaspecten/omgangsvormen, enz, enz., maar ook een bijdrage leveren aan verandertrajecten/kwaliteitsverbetering/opzet nieuwe projecten zijn opties. Weet je iets interessants of ken je iemand die een interessant contactpersoon voor mij kan zijn, dan houd ik me aanbevolen. Dank je wel!  
 • 27-9 t/m 2 oktober ga ik SIPS 6 en 7 volgen. 6 gaat o.a. over de biologische ritmes, de hormonen en de gevoeligheid voor licht en 7 gaat over weer andere delen van de hersenen. Ik kijk er naar uit om dit te gaan leren en ook weer om hiermee te gaan werken in de praktijk.
 • Mijn blogs over ego (schreef ik vorige keer al over) en energiebehoud zijn te lezen via https://www.ki-no-nagare.nl/blog/

Inspirerend model


Op pinterest heb ik de volgende afbeelding gedeeld: 


Ik kwam dit diagram tegen op internet en heb m in mijn stijl opgeleukt. Dit model is van Mihaly Csikszentmihalyi, een Amerikaanse psycholoog die zich als een van de eerste bezig hield met geluk en flow. Het leuke aan dit model is dat het je handvaten en inzicht geeft over flow in je werk en in je leven. 
Voel je je verveeld of erg in de routine dan heb je meer uitdaging toe te voegen om weer in je flow te komen. Ga iets nieuws ondernemen, leren, vraag extra taken, enz. 
Voel je je gestresst en/of angstig dan mag je het iets rustiger aan doen en heb je mogelijk ondersteuning, extra informatie,  ruimte en uitleg nodig om weer in flow te komen.
Zit jij in je flow of er boven of onder? Hopelijk kan je iets met dit model! En laten we anders samen even kijken!

Boekentip


... heb ik niet deze keer. Wel tip ik een leuk spel dat mijn gezin en ik kregen van Marion van https://pen-en-pion.nl/ Dit heet picture party. Het is een leuk spel om met wat meer mensen te doen. Dus leuk om te doen na de bbq of tijdens een picknick. Je bedenkt bij wie je een foto het meest vindt passen. De foto's gaan over allerlei onderwerpen. Dit geeft allerlei grappige momenten.

 
Zomer, zon, strand, zwoel, genieten, vurig, warm, alom zijn. Een mooie zomer gewenst!

Ik wens je veel stromende energie toe!
Copyright © Ki-no-nagare Kinesiologie en Stoelmassage 2019Annet Kemmer
Ki-no-nagare Kinesiologie, Stoelmassage en Ontwikkeling
Thorbeckelaan 2
2805 CA Gouda
06-44852808

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aan mij hebt laten weten deze nieuwsbrief te willen ontvangen. Als je van mening bent veranderd kan je je altijd afmelden, via onderstaande knop. Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook kan waarderen, voel je vrij hem door te sturen. 
Via deze link kan je je gegevens wijzigen of afmelden van mijn nieuwsbrief

*|REWARDS|*