Hallo *|FNAME|*

Na een heerlijke zomer is het nu aan het herfsten. Het is misschien geen werkwoord, maar het is wel een proces, iets wat gebeurt, dus past een werkwoord wel op deze plek. Hoe was jouw zomer? En hoe is het nu voor jou dat we een ander seizoen zijn ingegaan en dat de dagen minder licht hebben.Ik had een fijne zomer en heb erg genoten van het vele buiten zijn en van het vele licht. Mijn tuin vond het ook een feestje. De druivenstruik gaf zelfs voor de 2e keer druiven.Ik merk dat nu het wat kouder wordt , ik ook meer behoefte krijg naar binnen te keren, zowel thuis wat meer mijn dingen te doen als ook wat meer in mezelf te zijn. Eigenlijk past dat ook in de cyclus, in het ritme van de seizoenen....het is kijkend vanuit de chinese geneeskunde de herfsttijd, dat gaat over oogsten, loslaten, koesteren wat waardevol is, voelen over wat was, zijn met wat is, rijkdom innemen/genieten. Ga jij ook mee in de cyclus? Wat oogst jij? Wat laat je los? 

In deze Ki Note wil ik je informeren over 

De nieuwe beroepsvereniging waar ik lid van word.
De nieuwe tarieven per 1-2019
Je linken naar mijn meest recente blogs
Vertellen over mijn cursus en over mijn collega
Tips voor licht in de herfst.
En natuurlijk een boekentip

Veranderingen 

1. Na 7 jaar lid te zijn geweest van de BvK (Beroepsvereniging voor Kinesiologie) ga ik overstappen naar de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve gezondheidszorg). Ik verwacht dat ik me hier thuis zal voelen. Kinesiologie valt hier onder de Natuurgeneeswijzen, en is een van de vele werkwijzes die bij de VBAG onderdak vinden. Dat is een groot verschil met de BvK. 

Check je verzekering of de VBAG ook bij jou bij de complementaire, alternatieve of natuurgeneeswijzen staat ( deze 3 namen worden door elkaar gebruikt in de polissen, de ene verzekeraar gebruikt de ene, de ander de ander). Soms staat expliciet kinesiologie genoemd. Bel bij twijfel je verzekeraar. Zij weten het zeker. Ik blijf lid van de RBCZ, wat maakt dat ik in de Vergelijk en Kieswijzer blijf staan van de verzekeringen die onder de VGZ groep vallen. 

2.  Nu, na een aantal jaren mijn prijzen hetzelfde te hebben gehouden, pas ik per 1-1-2019 mijn prijzen aan:
Een afspraak kinesiologie wordt  70 euro
De intake blijft                              90 euro
De stoelmassage wordt               24 euro


3. Ik deelde mijn ruimte met Anneke. Zij is per 1 juli gestopt. Eens in de maand werkt mijn oud-collega Nipunam Custers nu in de ruimte. Hij is er dan 1 of 2 dagen. Hij geeft behandelingen CranioSacraal. Je kan hem volgen via zijn facebookbladzijde. Daar zet hij de data dat hij er is op. Hij biedt ook workshops aan. Ik deel zijn berichten op DeVerdieping, dus daar kan je de informatie ook vinden, net als meer informatie over wat er in het gebouw gebeurd. 

Blogs

Vorige maand schreef ik 2 Blogs. De ene over een boek dat ik gelezen had en wat ik heel inspirerend vond. De ander over een sprookje dat ik schreef voor mijn cursus. Op mijn zakelijke facebookbladzijde linkte ik naar deze blogs, mocht je het leuk vinden om deze te liken en te volgen, dan ben je van harte welkom en vind ik dat heel leuk.  

Hierbij de links van genoemde blogs: 

Het sprookje: https://www.ki-no-nagare.nl/blog/7/Appeltje_en_Eekhoorntje.blog
Over het boek "de keuze" ": https://www.ki-no-nagare.nl/blog/6/Kiezen_voor_het_leven_dat_jij_wilt.blog

Heb je een onderwerp wat jou aanspreekt en waarvan je het leuk zou vinden dat ik er iets over schrijf, laat het me weten via de mail.

 

Inspirerend en nog lerend

  • 8 t/m 10 september volgde ik SIPS 4. Na in maart SIPS 3 te hebben gevolgd die over de mentale laag en het denken in brede zin ging, ging deze cursus over de laag die verbonden is met het hart. Het betrof allemaal wezenlijke zaken, die maken wie je bent en waar je voor leeft. Ook rouwen kwam aan de orde. Rouwen is een proces. Rouwen is breed. Je rouwt niet alleen bij een overlijden, maar ook bijvoorbeeld als je je baan kwijt bent of je gaat scheiden of je kind gaat uit huis. Rouwen is natuurlijk. Het hoort bij verliesverwerking. Het beslaat allerlei emoties en het is soms een hele kluif, ook omdat je het als mens zelf te doorlopen hebt. Zelf, maar niet alleen, want steun is nodig bij rouw. Soms blijven mensen hangen in het rouwproces, dan lukt het niet om eruit te komen. Kinesiologie kan daarin ondersteunend zijn en zorgen dat het weer kan gaan stromen waardoor iemand alsnog er door heen komt en het leven weer verder kan gaan leven.
  • In mei volgde ik mijn update medische basis over hormonen. Degene die les gaf wist zoveel. Het werd die dag nog duidelijker hoe bepalend hormonen in een mensenleven zijn. Voor die hormonen is voeding heel bepalend. Zowel voor de vorming als voor de afbraak zijn veel voedingsstoffen nodig. Wederom een reden om gevarieerd en voedzaam te eten. 
  • 4 oktober heb ik in het kader van "de gezondheidsdag" bij een gemeentelijke organisatie 2 workshops en 3 minisessies gegeven. Ik vind het heel leuk om kinesiologie zo uit te dragen.  
  • 3 november ga ik een hele dag EHBO cursus volgen.Nuttig, leuk en leerzaam. 

Licht in de herfst


Het zonlicht in de herfst kan zo mooi oranje schijnen. De breking van het licht is anders en het kan van die mooie oranje en goudtinten opleveren. Het lijkt warmer licht. Daarnaast is de herfst een feest van kleuren. Die kleuren kunnen we weer zien doordat er licht is. Het zonlicht is minder aanwezig in de herfst en de winter, maar het zonnetje schijnt altijd, alleen zit hij voor ons dan vaker verscholen achter de wolken. 

Heb je er last van dat het qua weer somberder is, hier een paar korte tips:
  • Schijn met een staafzaklamp op je "3e oog": Deze plek bevindt zich tussen je 2 ogen en dan net omhoog. Zorg dat het helder wit licht is. En zet op genoemde plek de zaklamp een tijdje. Dit kan met ogen open of ogen dicht. Net wat jij fijn vindt. Doe dit 's ochtends bij het opstaan en ook nog eens halverwege de dag. De resultaten van deze tip zijn heel wisselend. Sommige mensen hebben hier veel baat bij. Anderen merken er weinig van. Via het 3e oog, komt net als bij je ogen het licht binnen. Je pijnappelklier reageert op het licht. Deze klier zorgt voor de aanmaak van serotonine en melatonine. De serotonine zorgt voor je wakkergevoel, je melatonine voor je slaapgevoel. Er vindt een omzetting van deze 2 stoffen plaats op de dag. Licht speelt daarbij een rol en met het lampje kan je dit proces ondersteunen nu er minder daglicht is. 
  • Ben je visueel ingesteld en kan je makkelijk visualiseren dan is de volgende meditatie/oefening fijn: Ga ontspannen zitten, zorg dat je comfortabel bent. Doe je ogen dicht en stel je boven je hoofd een zon voor. Laat deze lekker schijnen en maak haar zo groot als je wil en bepaal ook de afstand waarop de zon staat. Zie en voel nu de stralen op je komen. Ze komen op je hoofd, ze komen naast je, ze omhullen je en doordat het licht is, kan je ze helemaal door je heen laten stromen. Doe dat in een kalm tempo. Voel het licht in je komen. Lukt een plekje niet om te verlichten, blijf daar even bij. Laat het licht stromen zoals je net deed. Er hoeft niets anders, alleen even wat langer bij dat plekje met je aandacht zijn. Zo laat je je hele lijf en ook de ruimte om je heen verlichten en de stralen kunnen daarna de aarde in. Doe dit zolang het prettig is. Dan langzaam laat je het zonnetje ondergaan of wegdrijven, net wat past en open je langzaam je ogen. Rek en strek je even uit en neem een glas water.
  • Waar in de lente het licht ontwaakt en in de zomer volop straalt, gaat het licht in de herfst langzaam in. Herken je dit ook in jezelf? Observeer dit eens....wil je bezig blijven met wat er allemaal om je heen is? In hetzelfde tempo als eerst? Of mag het ook wat meer naar binnen? Bezinnend en beziend? Ken je het licht in jezelf? Brand er bij jou een mooi vlammetje? Waar flikkert het vlammetje van op? Hoe houd je het brandend? Wat is de brandstof? Misschien mooie vragen om eens bij jezelf te onderzoeken en te observeren? Je haardvuurtje ( of welke vorm het voor jou heeft) in jezelf is een heel waardevolle om te koesteren en mee te zijn. Licht is in jouzelf. Licht ben jezelf. Als je hiermee elke dag even connectie maakt, helpt het je ook de donkere maanden door te komen.   
  • Een regel van Rumi over licht: The wound is the place where the light enters you.
  • Tijdens het schrijven van deze nieuwsbrief, doe ik even iets opzoeken op facebook en kom ik dit liedje tegen: I'm light, tsja, passender met deze titel kan niet. Het licht is er dus altijd ;)

Boekentip


In mijn blog geef ik natuurlijk ook een boekentip.
De Keuze van Edith Eger.

Hier noem ik graag het boek: Huh,  
van Bertold Gunster, 
Ik heb dit boekje al  jaren in huis en dan pak ik het weer eens en geeft het me als eerste een glimlach op mijn gezicht en als tweede geeft het mooi handen en voeten aan van die knopen waar je soms in kan raken. En doordat je "in die knoop" zit, kan je even niet zien hoe de knoop los kan en daar heeft hij dan leuke tips voor. 
Op de achterkant van het boek schrijft hij: Voor een pessimist is het glas halfleeg. Voor de optimist is het halfvol. Dit boek gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan? 

 
Herfst, oogsten, loslaten, doorwaaien, cocoonen, waarderen

Ik wens je veel stromende energie toe!
Copyright © Ki-no-nagare Kinesiologie en Stoelmassage 2018 Annet Kemmer
Ki-no-nagare Kinesiologie en Stoelmassage
Thorbeckelaan 2
2805 CA Gouda
06-44852808

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je aan mij hebt laten weten deze nieuwsbrief te willen ontvangen. Als je van mening bent veranderd kan je je altijd afmelden, via onderstaande knop. Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook kan waarderen, voel je vrij hem door te sturen. 
Via deze link kan je je gegevens wijzigen of afmelden van mijn nieuwsbrief

*|REWARDS|*