Hallo *|FNAME|*

Het voorjaar is begonnen. En het is kouder dan dat het heel lange tijd geweest is in deze periode van het jaar. Zo blijft het weer en de natuur ons verrassen. In deze nieuwsbrief verras ik je met een aantal onderwerpen en natuurlijk een boekentip. In december had ik bijscholing van medische basiskennis (zie ook later). Hierin kwam aan de orde dat verrassing zorgt voor goede focus. Dus hoe meer je verrast blijft, hoe scherper je functioneert. Misschien een leuk uitprobeersel voor het voorjaar: Waar laat jij je door verrassen en wat voor effect heeft dat op je? Enjoy!

Ronde getallen

Over ronde getallen heb ik altijd dubbele gevoelens. Waarom is het zo bijzonder dat je 10 of 40 of 60 wordt of 25 jaar samen bent, enz. Is dat specialer dan dat je 13 wordt of 47 of.....nou ja,die gedachte maakt de dubbele gevoelens. Voor ons mensen is het fijn om bepaalde geschreven en ongeschreven regels te hebben en eenduidigheid daar over te hebben en om mijlpalen te zetten. In die zin zijn die ronde getallen heel nuttig. En ik realiseerde me dat ik dit jaar 3 ronde getallen als mijlpaal kan zetten: 

1 jaar. Of is dit geen rond getal? Ik werk nu 1 jaar op de Thorbeckelaan. Vorig jaar januari ben ik er gaan werken en inmiddels zit ik er gewend en wel bij. Ik ben blij dat ik deze stap genomen heb. Inmiddels is het hele pand "bemenst". En hebben we het gebouw "De Verdieping" genoemd. 

10 jaar.  Ik realiseerde me dat het al 10 jaar geleden is dat ik de keuze maakte om kinesioloog te gaan worden. In 2007 had ik gesnuffeld aan de basis van kinesiologie en dat breidde ik uit in 2008. En na nog een cursus merkte ik zo sterk dat ik hier mee door wilde. In dat jaar heb ik veel cursussen gevolgd. Dit was niet altijd prettig voor het thuisfront. Hen ben ik ook dankbaar dat het toch doorgang kon vinden en ik mijn kennis en kunde steeds meer uit kon breiden en ik in 2011 af kon studeren.Ik ben nog steeds heel blij dat ik dit mooie beroep kan uitoefenen. 

20 jaar. In oktober van dit jaar woon ik 20 jaar in Gouda. Vanaf het begin van aan heb ik me hier thuis gevoeld. Ik heb hier al veel mooie momenten beleefd, heerlijke mensen ontmoet. Ik geniet van de stad en van de mooie groene omgeving van Gouda en merk dat ik hier nog steeds op mijn plek ben. Wel is er de wens om binnen Gouda te verhuizen en het zou gaaf zijn als dat dit jaar gaat lukken. 

Heb jij dit jaar ook een rond getal in je leven wat voor jou het benoemen waard is? 

Niet een rond getal, wel een bekend getal ;)

Ter informatie

  • 17, 18 en 19 maart ga ik SIPS 3 volgen. Deze SIPS cursus gaat over de mentale laag, dus over alles rondom je denken en overtuigingen. Een mooie aanvulling op SIPS 1 en 2 en al mijn andere cursussen verwacht ik.
  • eind maart gaat Rob Overgaauw een nieuwe film opnemen van mijn praktijk en werk. De film op mijn site is van 2013 en kan wel een update gebruiken. Ik laat het weten als hij klaar is. 
  • Op mijn facebookbladzijde https://www.facebook.com/Kinesiologiegouda/ deel ik informatie over kinesiologie, persoonlijke ontwikkeling of inspirerende items. Kijk er eens op en als het je bevalt is het leuk als je hem liked! 
  • Op de bladzijde bestanden en downloads op mijn site kan je de vorige 2 nieuwsbrieven terugvinden. Hier vind je ook mijn algemene voorwaarden en andere afbeeldingen en documenten https://www.ki-no-nagare.nl/downloads/  
  • Ik heb ook een Google bedrijfsbladzijde (op Google Ki-no-nagare kinesiologie intypen en dan verschijnt deze). Hier kan je als je wil en leuk vindt een review plaatsen over je ervaringen met mijn werk. Ik houd me van harte aanbevolen. Alvast bedankt. 

Informatie over mijn medische basis bijscholing en een interessante link


Zoals ik in het eerste stukje al schreef, volgde ik in december nascholing/bijscholing medische basiskennis. Het ging deze keer over brein-(hart)-buikconnectie. In je buik heb je namelijk een soort van 2e brein (en zelfs een heel belangrijk brein!!). Je kent dit vast.....je buik weet of er gevaar dreigt (en zendt dit naar je brein) of  je voelt dat die persoon oke is of zelfs "de juiste".  En je kent ook vast de reactie van je buik (obstipatie of juist diarree) bij spanning. En wat denk je van al die stofjes die in je darmen aangemaakt worden.1 daarvan is serotonine. Zoek maar eens op op internet wat dit stofje doet, maar het is van groot belang voor het goed functioneren van jou als mens (o.a. heeft het invloed op het geheugen, je stemming, zelfvertrouwen, slaap, seksuele activiteit en speelt het een rol bij de verwerking van pijnprikkels).
Deze bijscholing zat vol leuke weetjes en interessante kennis. Zoals:
  • Het is gebleken dat je van 9-11 vooral beter kan denken en van 16.00-18.00 sneller kan denken. (dit is wel een beetje afhankelijk van je bioritme, maar voor de meeste mensen geldt dit). Hier kan je gebruik van maken bij je planning. 
  • Het is zo belangrijk om te ontkoppelen. Dus echt even pauze.....zonder telefoon, computer, televisie enz.. Echt even niksen. Dit heb je nodig om je werkgeheugen te legen en dit doe je met je reflecterende brein (waarmee je "bewust"denkt) en met je archiverende brein (dus de opslag). Als je dit niet doet ga je in een reflex/doorga stand in je brein en dat helpt je op geen enkel vlak en kost je heel veel op de lange termijn. 
  • Volgens de docent zitten er 500.000.000.000.000.000.000.000.000.000 bacteriën in je darm (hoe ze dit hebben geteld is mij een raadsel ;)) 
  • De passagetijd door het spijsverteringstelsel is bij vrouwen gemiddeld 2,4 dagen en bij mannen 1,9 dagen (zie ook het filmpje)
  • Dit is maar een kleine weergave van een interessante dag. Wat ik nog wil meegeven is onderstaand filmpje waarin je ziet hoe het eten door het hele spijsverteringsstelsel gaat en ontlasting wordt. Je ziet vlak voor het einde dat bochtje. Als je lastig kan ontlasten kan je eens proberen je voeten op een krukje te zetten. Hiermee maak je die "laatste bocht" minder hoekig waardoor de ontlasting er beter uit komt en ook allemaal in een keer uit komt. Het proberen waard.http:// https://youtu.be/V5qemXqg3sI.
Met kinesiologie kan ik heel fijn die buik en dat buikbrein ondersteunen. Omdat het zo'n gevoelig gebied is, is het ook heel duidelijk over of er balans is of niet. Op tafel gebeurt bij veel mensen dat als de energie vrij gaat stromen de buik allerlei geluiden ter bevestiging van meer ontspanning geeft. Een grappig effect.

Gewoon een mooi filmpje


Graag wil ik deze film met je delen. Hierin zie je, wat mij betreft, heel mooi de waarde van biodanza voor de mens. En zoals je ziet, het is waardevol voor alle leeftijden. Biodanza is een van mijn inspiratie/voedingsbronnen. Hier laat ik me verrassen en uitdagen, geniet ik en ervaar ik, raak ik ontroerd en word ik geraakt, kan ik spelen en heerlijk bewegen en kan ik makkelijk in mijn lijf komen en voel ik me heel blij. https://youtu.be/BgZ348o3ZQs
 

Boekentip


Deze keer geef ik een dubbele tip:

Als eerste tip ik een relatief "oude " roman. Een werkelijk prachtig geschreven verhaal wat helemaal in je gaat zitten. Het is ook een verhaal wat me bij bleef. Alle mensen die het ook gelezen hebben beamen het. Het is niet luchtig, wel enorm pakkend, kortom een boek wat raakt: "Haar naam was Sarah" van Tatiana de Rosnay

Het andere boek is "Energetische bescherming voor hooggevoelige mensen" van Fons Delnooz en Patricia Martinot. Zij beschrijven helder hoe energie-uitwisseling werkt en geven inzichten ter bewustwording en oefeningen om jezelf te helpen effectiever met energie en uitwisseling ervan om te gaan. Naast dat bepaalde onderwerpen wat mij betreft iets te vaak aangehaald worden, vind ik het een goed en enorm duidelijk boek en kunnen deze 2 mensen heel helder verwoorden wat er op energetisch niveau gebeurd. En net als bij alle boeken: Haal eruit wat van jou van toepassing is. 
 
Lente, hout, bloeien,sprankelen, ontspruiten, plan in uitvoering, zonnetje in je gezicht.

Ik wens je veel stromende energie toe!
Copyright © Ki-no-nagare Kinesiologie en Stoelmassage 2018 Annet Kemmer
Ki-no-nagare Kinesiologie en Stoelmassage
Thorbeckelaan 2
2805 CA Gouda
06-44852808

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat we eerder contact hebben gehad.Is dit voor jou ongevraagde mailing, meld je svp af. 
Via deze link kan je je gegevens wijzigen of afmelden van mijn nieuwsbrief

*|REWARDS|*