Intake/afspraak

Home > Kinesiologie > Intake/afspraak

Intake:

De eerste keer dat je komt vindt er een intakegesprek plaats. In dit gesprek komen allerlei zaken aan de orde. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en zal je verschillende dingen vragen. Ik vertel over kinesiologie en er is gelegenheid om vragen te stellen. Aansluitend laat ik je ervaren hoe kinesiologie werkt. Hiervoor neem je plaats op een massagetafel. Ik plaats je arm in een positie en oefen een zeer lichte druk uit om te zien of je arm bij deze druk in zijn positie blijft of deze positie verlaat. Dit is het principe van de spiertest. Via de spiertest laat je lichaam weten wat er bij jou leeft en aangepakt wil worden om tot de energie die “vast” zit weer te laten stromen en daarmee een impuls te geven aan je welzijn en gezondheid. 

Omdat klachten en patronen vaak over langere tijd ontstaan zijn, gaan we er binnen de kinesiologie van uit dat het lichaam ook de tijd nodig heeft om in balans te komen en te herstellen van de onbalans. Ik ga er vanuit  dat je ieder geval na 3x een verandering mag ervaren. Dan is het niet altijd klaar, maar ga je merken dat er echt iets in beweging gekomen is. 

Behandeling:

Tijdens de behandeling werk ik met de klacht of de vraag en betreffend doel als uitgangspunt. Alles wat er speelt krijgt een plaats. Jouw lichaam stuurt daar steeds in. Binnen de kinesiologie wordt er van uitgegaan dat stress die niet afgebouwd of afgevoerd wordt, zich uiteindelijk vastzet in het lichaam met als mogelijk gevolg ziektes en ongemakken. Als kinesioloog ga ik dus op zoek naar de dieperliggende oorzaak van deze problemen en breng dit in beweging op de voor jouw lijf meest passende manier met een van de vele correctietechnieken.

Bij volgende afspraken wordt er kort teruggeblikt op de afgelopen periode en gekeken naar hoe het nu met je is en met welk doel deze behandeling wordt ingegaan. De ene keer heeft je lichaam genoeg aan de behandeling alleen. Een andere keer krijg je nog iets mee ter ondersteuning in de vorm van oefeningen of bijvoorbeeld een bloesemremedie. De resultaten zijn verschillend van persoon tot persoon. Soms merk je meteen na de behandeling resultaat. Soms duurt een paar dagen voordat je het merkt. De ene keer is het effect gelijk heel merkbaar, de andere keer werkt het subtiel door en draagt het bij aan je algehele welzijn, verminderen je klachten, merk je dat je tot inzichten gekomen bent en meer grip hebt op je leven. Je zal merken dat iedere keer anders zal zijn.