5 tips energiebehoud

Ik geef je hierbij 5 tips voor energiebehoud die je kan toepassen op jezelf:

1. Wees in je midden. Wees gecenterd. Als een beeld kan je je voorstellen dat er een lijn door je heen loopt die verbonden is met de hemel of kosmos, net hoe je het wil noemen en met de aarde onder je. Zo ben je in je midden en verbonden met boven en onder. Dit is optimaal voor je energie. Als baby wordt je geboren met een middenlijn, dat is je oorspronkelijke centering. Door allerlei ervaringen raken we daar vaak vanaf. Als je bewust elke dag even deze lijn visualiseert. Het mag ook een kolom zijn waar je in bent of iets anders, net wat jou helpt. Dit helpt je  je jezelf te verbinden met het leven, met de oorsprong van het leven en met de energie die om ons heen is. En het zorgt dat jij in jouw kern, jouw kracht staat. Ga het eens doen, elke dag ’s ochtends, ’s middags, ’s avonds maak je even je midden. Kijk na een week eens wat het doet met je energie en welzijn. 

2. Houd en voel contact met de aarde. De aarde is belangrijk voor ons op allerlei manieren. Het is heel steunend voor je energiehuishouding. Alle energie die jou niet dient, kan je via je voeten ( stel je poortjes onder de bal van je voeten voor) aan de aarde geven. De aarde kan deze energie omzetten in weer bruikbare energie. Je kan via die poortjes ook aarde-energie opzuigen. Deze zorgt dat je stevig staat en brengt je tot beweging. Het beeld van de wortels van een boom is hier helpend. De boom is stevig geworteld in de aarde, laat los wat niet meer dient en zuigt water en voedingstoffen op. Ook al waait het flink, door de stevige wortels in de aarde blijft hij staan. Dit beeld kan je ook visualiseren voor je energiebehoud en stroom. 

3. Maak bewust vanuit jouw midden je ruimte en neem m in.  Als je die middenlijn kent ( zie 1) en kan ervaren kan je van daaruit en dan met de nadruk op de buik of jouw midden, net hoe je gebouwd bent, je een soort in de energie opblazen. Dat kan je ook weer visualiseren door vanuit de lijn en je midden je voorstelt dat jij uitdijt, in licht. Dat is jouw ruimte. Dat is jouw plek. En  vervolgens mag je deze ruimte in nemen en vullen met jou. 

4. Wees je bewust waar je je aandacht op richt. Verdeelde energie versnipperd. Waar denk jij nu allemaal aan? Hoeveel staat er op je lijstje (een echte of in je hoofd) Naar alle dingen waar je nu aan denkt gaat energie naar toe. Daarmee wordt de energie versnipperd en kan je jouw energie minder goed inzetten. Het helpt gefocust bezig te zijn, daarmee richt je aandacht en dus je energie. En ja er staan meer dingen op dat lijstje. Maar het helpt niet om er steeds mee bezig te zijn, wel om ze 1 voor 1 aandacht te geven. Word je gestoord door iemand anders….geef daar dan aandacht aan en kies of je dat nu oppakt of dat je dat op een later moment doet. En communiceer dat ook. Zo houd je de verstoring klein voor jezelf. Mijn ervaring is dit best een uitdagende is…want die gedachtes kunnen en willen soms zo snel alle kanten op. Zeker met de prikkels van deze tijd. De voldoening, efficiëntie en energiebehoud zit m in de aandacht bij waar je hier en nu mee bezig bent. Ga er maar eens bewust op letten. 

5. Verbind je met wat jou voedt. Iedereen heeft voeding nodig. Dat is niet alleen voedsel, maar ook zuurstof, inspiratie, aanraking, uitdaging, beweging en zoveel meer. Hoe bewuster je bent van wat jou voedt, hoe meer je je er mee kan verbinden en er in kan opladen. Fijn! 

6. bonus: Geniet van je leven! Ja, het leven is hier en nu en van jou. Maak er wat moois van. Deze tips kan je allemaal heel serieus op gaan pakken en moeilijk of makkelijk maken. Het gaat er om dat je gaat ervaren of ze helpen voor jou en  je er mee kan spelen en daarbij kijkt of het zorgt dat je energie blijft stromen, want die heb je nodig voor je leven. En er is veel moois in ons leven….kijk, luister en ervaar bijvoorbeeld de natuur, of een kunstwerk of een activiteit alleen of met anderen of…..je kan hier vast iets invullen. Ik wens je veel genieten toe met lekker veel energie! 

Annet 

Laat een reactie achter