Reptielenbrein

Hij en jij hebben een reptielenbrein. Ja, dat hij het heeft is logisch, maar niet iedereen weet dat wij er als mens ook een hebben. Het is het diepst weggestopte deel van de hersenen in ons lichaam en zorgt voor alle basis- en overleeffuncties. Dus dat je niet hoeft te denken over dat je ademhaalt, dat je hart klopt en zo meer zit in dat deel van het brein. 

In de loop van de evolutie is er een limbisch brein en de cortex bij ons mensen bij gekomen. Met die cortex kunnen wij bedenken dat als we in plaats van die krokodil in die bak zouden zwemmen: Wat kijken die mensen toch allemaal? Valt het licht goed op mijn gezicht? Best klein toch, die bak waar ik in zwem en Hee, die lijkt me aardig! De krokodil heeft niets van dat. Hij ( of zij) houdt zich bezig met simpelweg leven en overleven. Tsja, alles heeft zo zijn charme.

 Bij ons mensen kan door gebeurtenissen in ons leven er stress/spanning zijn komen te zitten op dat reptielenbrein, wat maakt dat de levensenergie niet meer vrij stroomt in dat deel en dat de functies van dat breindeel minder optimaal werken. Met kinesiologie kan ik ondersteunen dat die levensenergie weer vrij stroomt. Dit zal een positieve boost geven in je dagelijkse leven.

Laat een reactie achter