Zie of maak kleur

Ik was op vakantie in o.a. Genua en daar is een heel mooi aquarium. Ik was gefascineerd door deze prachtige vissen. De mensen van het aquarium hadden gezorgd dat ze omgeven waren door prachtig koraal, mooi uitgelicht werden en tegen een mooie achtergrond te zien waren.

Ik ben gek op kleuren en dit was voor mij een echt kleurenfeest. 

Elke kleur heeft zijn eigen energietrilling en kan daarmee ook bijdrage aan het in balans brengen van energie. Zo hebben elk van de chakra’s een eigen energietrilling waar een link is met een kleur-energietrilling. Bij het basis/wortelchakra is dat bijvoorbeeld rood en bij het hartchakra groen. 

In mijn werk als kinesioloog werk ik af en toe ook met licht en kleur om de energie in balans te brengen. Dat lijkt vaag, maar als je bedenkt dat alles energie in beweging is en energie kan veranderen is dat heel logisch. Zo weet je ook dat je door een “roze bril” kan kijken en dat er ‘donder” wolken om iemand kunnen hangen. Stemming is van invloed op energie en doordat de trilling van de energie verandert, verandert ook wat je uitstraalt.

Verder hebben kleuren symbolische waarde ( die ook vaak met die trilling samenhangt), daar zijn leuke boeken overgeschreven. Een voorbeeld is: “Kleur ben jezelf van Caroline Houthuyse” En bedenk hier altijd bij dat het voor iedereen toch persoonlijk is. Hier zijn geen vaste feiten. Het leuke aan genoemde boek is dat het ook erbij betrekt als je een hekel hebt aan kleur of welke kleur je meer in je leven toe mag voegen. Ik hoor ook wel dat mensen bijvoorbeeld een beperkte kleurschakering in huis hebben en dat een kleur toevoegen dan echt iets doet met de energie. Logisch, zie hierboven!

Ik merk dat ik periodes heb dat ik echt behoefte hebt aan bepaalde kleur in mijn kleren of sieraden. Of bij een bepaalde gelegenheid voor een kleur kiest die op dat moment fijn voelt. Vaak krijg ik dat dan ook terug: Hee dat staat je goed die kleur. 

Kleur maakt ook dat ik van de natuur kan genieten, net als van architectuur, kunst, een bord met eten waar kleur op ligt. Wist je dat er stromingen binnen de keuken zijn die zeggen dat je een gezonde maaltijd hebt als je 5 of 6 kleuren op je bord hebt liggen. Ook die snap je vast weer als je weet dat kleur energie is en uitwisseling heeft met jouw energie. 

Tot slot deel ik nog het nummer van “Michał Szpak – Color Of Your Life (Poland) 2016 Eurovision Song Contest” met je. Ik werd daar toen in 2016 heel blij van en dat had te maken met dat ik dus van kleur houd, maar dus ook zie en weet dat kleur in je leven iets doet.  Klik hier voor het nummer op Youtube: https://youtu.be/Sjup9PJ25LM

Geniet van al de kleuren in je leven en maak ze anders zelf! Ik wens je een kleurrijk leven toe! En mocht je iets met je energiebalans willen ( met of zonder kleur ;)), stuur me een berichtje op info@kinesiologiegouda.nl

Laat een reactie achter